Workshop - Straatfotografie

Deze interactieve demo bestaat uit een inleidende lezing over straatfotografie, met foto's, tips en praktijkverhalen, een vragenronde en aansluitend enkele oefeningen in en om de gebouwen van CVO De Verdieping. Dit jaar is er extra aandacht voor het gebruik van abstractie en omgevingselementen binnen straatfotografie.

Het gaat bij straatfotografie om het in beeld brengen van alledaagse, niet-geënsceneerde situaties op straat en andere openbare plaatsen. Mensen en menselijk gedrag spelen hierin een hoofdrol. Als straatfotograaf heb je geen controle over je onderwerp. Hoe maak je dan boeiende, fotografische composities?

Wil je meedoen? Neem dan een straatfoto mee die je zelf hebt gemaakt. De foto moet niet perfect zijn - het is geen wedstrijd. We gaan de beelden gebruiken om elkaar te inspireren en ideeën te geven.

Tijdens de demo gemaakte foto's kunnen na afloop worden ingezonden voor een persoonlijke beoordeling door Marc Pennartz.

Voorkennis

Straatfotografie is een laagdrempelig en spannend genre. Er is geen bijzondere voorkennis vereist voor het volgen van de demo. Het helpt wel als je weet wat ISO, diafragma en sluitertijd inhouden.

Wat neem je mee?

  • Een camera! Straatfotografie kan met elk type camera, maar gaat het best met kleinere, niet al te opvallende toestellen. Telelenzen en statieven mogen thuisblijven.
  • Een straatfoto die je zelf hebt gemaakt. Graag afdrukken op papier (mag met een gewone printer).

Over Marc Pennartz

Marc Pennartz is straatfotograaf, wonend in Mortsel, en geeft regelmatig workshops en lezingen rond dit thema. Zijn foto's zijn onder meer gepubliceerd in het Amerikaanse Street Photography Magazine en de Gazet van Antwerpen. Hij houdt een blog bij op www.straatfotograaf.be en bereidt een fotoboek voor.

Inschrijven

Dit is een betalende workshop, vooraf inschrijven is verplicht en kan vanaf 29 maart. Online registreren kan tot en met woensdag 22 april, hierna worden de online registraties afgesloten. Zijn er nog plaatsen vrij? Dan kan je je op de Dag van de Fotografie nog ter plekke registreren (cash betalen)!

Volg je een betalende workshop? Je ontvangt op de Dag van de Fotografie een kortingsbon ter waarde van 10 euro. Bij inlevering van deze kortingsbon aan het Cursistenloket krijg je 10 euro korting bij je inschrijving voor een cursus uit het interessegebied Fotografie bij CVO De Verdieping. Alle voorwaarden van deze korting vind je in de bevestigingsmail die je ontvangt na je registratie voor deze workshop.

Info
  • Lesgever: Marc Pennartz
  • Prijs: €20
  • Locatie: CVO De Verdieping – Lokaal 1.07
  • Max. deelnemers: 15

Tijdstippen
  • Begin: 10:00
  • Einde: 12:30

Er zijn nog 15 plaatsen vrij.


  • Begin: 13:30
  • Einde: 16:00

Er zijn nog 15 plaatsen vrij.


Schrijf je nu in!